Effect organische zuren op darmgezondheid pluimvee

Het positieve effect van Agrocid Super op darmgezondheid wordt bereikt in tweestappen. Het toevoegen van Agrocid Super aan drinkwater doodt bacterieënvoordat het water wordt gedronken waardoor de opname van schadelijkebacterieën wordt verlaagd. Stap twee begint zodra het aangezuurde water isopgenomen door het dier. De organische zuren in Agrocid Super verbeteren devertering van het voer en doden schadelijke bacterieën in het maag-darmkanaal.
Verbeterde drinkwaterhygiëne
Water is het belangrijkste voedingsmiddel voor dieren en dient vrij te zijn van schadelijke micro-organismen. De antibacteriële componenten van de in Agrocid Super gebruikte organische zuren verbeteren de microbiologische kwaliteit van het water door Gram-negatieve Enterobacteriaceae zoals Salmonella en E. Coli te doden. Analyses van het laboratorium bevestigen de effectiviteit van deze strategie: resultaten geven aan dat bijna 40% van onbehandelde watermonsters een Enterobacteriaceae niveau van meer dan 100 CFU / ml kennen, terwijl aangezuurde monsters een 0 score hebben. Het aanzuren van drinkwater vermindert ook het aantal besmettingen met gisten en schimmels. Dit verlaagt het risico op geblokkeerde drinknipples en vookomt en verwijdert biofilms in het drinkwatersysteem.
Ondersteuning van de darmgezondheid
In het dier heeft Agrocid Super verschillende eigenschappen die leiden tot een verbeterde darmgezondheid en technische prestatie van de kip. De organische zuren in Agrocid Superverlagen de pH en de buffercapaciteit van het voer in de krop en de maag. Dit remt de groei van Gram-negatieve bacteriën en verbetert de vertering van het voer. Het pHverlagende effect is van groot belang bij stressvolle condities omdat hierdoor een verlaagde productie van maagzuur optreed en bij jonge dieren omdat de pH in hun maag nog relatief hoog is. Jonge vleeskuikens en leghennen zijnkwetsbaarder gedurende de periode dat de darmflora zich nog ontwikkelt. In de darm doodt Agrocid Super Gram-negatieve bacteriën via de synergistische werking van de verschillende organische zuren. Tegelijkertijd wordt de nuttige darmflora (Lactobacillus) ontzien zodat deze de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.